IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia IMA Abacus Mental Arithmetic, Kids Learning, Children Learning, IMA Academic, Sensory, Programmes, Foundation, Education, Creative Thinking, IMA, Abacus, Mental Arithmetic, Centre, Franchise, Learning Centre, Children Learning Centre, Enrichment Centre, Mental Arithmetic Learning Malaysia, Abacus Learning Malaysia
Pengenalan Syarikat Sejarah Syarikat Staf Syarikat Milestone Syarikat Testimoni Syarikat Tanggungjawab Syarikat Penyempurnaan Syarikat Anugerah & Pengiktirafan Syarikat
Tutup  X

Pengenalan Syarikat Intelligent

 

Pusat Perkembangan Mental Arimetik Intelligent telah ditubuhkan pada tahun 1997. Intelligent telah mempromosikan abakus dan minda arikmetik selari dengan perkembangan daripada pusat pendidikan kepada kumpulan pendidikan Intelligent hari ini. Intelligent yang mempromosikan program-program ke institusi dalam sektor pendidikan swasta bukan setakat mendapat sambutan hangat daripada pihak ibu-bapa dan francais di seluruh dunia, malah kami juga mendapat pengiktirafan daripada badan-badan pendidikan. Pada tahun 2007, Intelligent telah berjaya menjadi sebahagian daripada anggota Persatuan Abakus dan Mental Arikmetik Sedunia WAAMA di China. Selama ini, kami telah berusaha keras secara terus-menerus untuk meningkatkan kualiti kandungan program Intelligent. Tujuannya adalah untuk memenuhi tahap yang telah ditetapkan oleh dalam abakus dan mental arikmetik. Tenaga pengajar Intelligent turut berusaha keras siang dan malam bagi mendapatkan teknik pengajaran yang paling efektif demi para murid agar mereka dapat diajar melalui teknik yang paling berkesan.

Intelligent menawarkan program perkembangan minda dan mental arikmetik. Para pengajar di Intelligent menggunakan kaedah yang unik mengajar murid-murid demi memastikan mereka mepunyai asas yang kuat dan kukuh serta belajar dalam suasana pembelajaran yang menghiburkan.

Hak Cipta “New Era Abacus” adalah hak milik Intelligent. Ia adalah sejenis kesan psikologi warna. Otak pada bahagian kanan mempunyai kepekaan yang lebih tinggi melalui penglihatan yang sensitif terhadap dua jenis warna iaitu kuning dan merah. Selain itu, ia juga dapat membantu otak kanak-kanak membina satu imaginasi yang jelas, memperkuatkan kepekatan gambar serta turut berupaya untuk meningkatkan kecekapan kajian.

 
Pada masa ini, kami masih berusaha untuk mengembangkan perniagaan di samping berharap dan menarik lebih ramai individu yang mempunyai cita-cita yang tinggi untuk mengendalikan perniagaan francais di pasaran Malaysia serta dunia. Tambahan pula, kami mengesyorkan program ini disamping kami masih percaya dan menaruh keyakinan bahawa pasaran untuk program Intelligent masih berpotensi untuk berkembang. Oleh sebab itu, Intelligent mengabdikan diri untuk perkembangan perniagaan ke satu tahap yang lebih tinggi. Selain itu Intelligent bersama-sama denga semua francais juga berharap agar program Intelligent ini mampu untuk bergerak satu tahap lagi yang lebih membanggakan.
 

 PI 20082774  –  UI 20082774  –  UI 2016600005GRANT NO : MY – 147813A  –  MY – 197338A